آیت الله 'حسن عالمی' روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در كرمان افزود: دانشنامه كشاورزی یك كار علمی و در نوع خود بی نظیر است.
وی اظهار داشت: مطالب دانشنامه كشاورزی بر پایه روایات، آیات، تفسیرهای مختلف، كتاب آسمانی و نظرات دانشمندان اسلامی با نگاه اسلامی به مسئله خطیر كشاورزی جمع آوری شده است.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد كشاورزی گفت: به منظور جمع آوری مطالب علمی و شرعی مختلف در مباحث كشاورزی، متخصصان امر به كشورهای مختلف دنیا اعزام شده اند.
وی گفت: مطالب كتابهای اسلامی كه در زمان گذشته از كشور خارج شده و اكنون در دسترس مسلمانان نیست و همچنین مطالب برخی كتابهایی كه تاكنون به چاپ نرسیده اند در مورد مسایل شرعی كشاورزی، در 'دانشنامه كشاورزی' گردآوری شده اند.
آیت الله عالمی ادامه داد: جلد نخست دانشنامه كشاورزی تدوین شده و جلد دوم این مجموعه نیز در حال تدوین است.
وی دانشنامه كشاورزی را مجموعه ای خودبسنده توصیف و بیان كرد: افرادی كه این دانشنامه را در اختیار داشته باشند به منظور یافتن مسایل شرعی كشاورزی نیازی به هیچ كتاب دیگری نخواهند داشت.
او افزود: پیش بینی می شود دانشنامه كشاورزی در بیش از 20 جلد تدوین و در اختیار مردم قرار گیرد.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد كشاورزی میانگین هزینه جمع آوری، تدوین و چاپ هر جلد دانشنامه كشاورزی را حدود 400 میلیون تومان اعلام و بیان كرد: 60 محقق در حوزه های علمیه قم در راستای جمع آوری مطالب و تدوین این دانشنامه كار می كنند.
وی هدف از تدوین این دانشنامه را جمع آوری مسایل شرعی در مورد كشاورزی در یك مجموعه عنوان كرد و افزود: با نگاهی به علوم كشاورزی مشاهده می كنیم كه این علم از مسایل دینی، قرآنی، وحیانی و فرهنگ خاندان عصمت و طهارات(ع) خالی است.
او ادامه داد: علوم كشاورزی كنونی در كشور علومی وارداتی و استنباط از علوم خارجی است.
آیت الله عالمی ادامه داد: به رغم اینكه بیش از هزار آیه و 10 هزار حدیث در مورد كشاورزی در دین مبین اسلام وجود دارد ولی این آیات و روایت در علم كشاورزی تاكنون مهجور مانده و استفاده نمی شدند.
وی تاكید كرد: 'دانشنامه كشاورزی' آیات و روایت قرآنی را به فضای علمی كشاورزی وارد می كند.ك/2
7433/2624